Les Cambres de Comerç donen suport a l’empresariat en adaptació al post Brexit

Les Cambres de Comerç de Valls, Tortosa i Reus, juntament amb la Cambra de Comerç Espanyola al Regne Unit, van organitzar el passat divendres 15 de gener, una sessió de treball sota el títol: “Adaptació de l’empresa al post Brexit”.

Experts en l’àmbit internacional van assessorar a prop de 70 representants d’importants empreses de la demarcació del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, que van participant en aquesta sessió conduïda per Marta Torrents, advocada i representant duanera, assessora jurídica internacional de la Cambra de Comerç de Tortosa, i Bonita Bhandari, responsable de comerç internacional i desenvolupament de negocis de la Cambra Oficial de Comerç d’Espanya al Regne Unit.

Després de més de tres anys avaluant l’impacte del Brexit, i preparant a les empreses per un moment transcendent per la seva activitat des del punt de vista de relació comercial internacional, aquesta sessió va servir per definir, de manera senzilla i pràctica, les línies estratègiques que cal que segueixin les nostres empreses per continuar o iniciar la relació comercial amb el Regne Unit en aquest nou escenari.

Bonita Bhandari, va destacar els sectors on hi ha major interacció entre Europa i Regne Unit, i sobretot les possibilitats per a les empreses de les zona en l’àmbit agroalimentari. També va comentar els punts claus del nou acord entre UK i UE, i que comporten l’anul·lació d’aranzels entre les transaccions comercials de les parts. Finalment, va posar en valor el suport que efectuen les Cambres, en les accions d’informació i divulgació a les empreses.

Marta Torrents, va exposar les línies de l’operativa internacional en les que les empreses hauran d’interactuar en aquest nou escenari, sobretot, tenint en consideració que UK és un nou tercer país, i emergeix l’àmbit duaner en aquesta nova situació. Això comporta que les empreses hagin de repensar els seus acords comercials, la utilització dels Incoterms, revisió de la logística i sobretot la documentació que es precisa per fer d’aquestes operacions un èxit.

Per la seva part, els representats de les Cambres de Comerç; Francesc Minguell de Tortosa, Josep Baiges de Reus i Josep Mª Rovira de Valls, van voler remarcar el paper que han de tenir les Cambres de Comerç d’avant aquest nou escenari, i el suport que poden oferir a l’empresariat interessat en continuar o iniciar una relació comercial amb el Regne Unit.

Podeu consultar la presentació aquí

També et pot interessar