Manusa desenvolupa tecnologia pròpia i produeix més de 20.000 portes anuals

Són referents mundials en la creació, desenvolupament i manteniment d’accessos intel·ligents. Líders a la Península Ibèrica i amb presència a més de 90 països. El sector hospitalari representa un dels principals àmbits d’activitat i especialització de Manusa on aporta solucions d’alt valor i reconeixement internacional.

Manusa és una empresa líder en la creació, disseny i desenvolupament de tot tipus d’accés intel·ligent. Amb una plantilla total de 350 persones, produeixen més de 20.000 portes automàtiques a l’any. Manusa disposa d’un departament propi de R+D+i, on desenvolupa tecnologia pròpia per a portes automàtiques. Compromesos amb la tecnologia i la innovació, han participat en projectes destacats com són l’aeroport internacional de Barcelona, les Torres Petronas a Malàisia, les portes d’andana ferroviària per Dubai i Metro de Tessalònica o l’hospital Botton-Champalimaud Pancreatic Cancer Centre a Lisboa.

Manusa disposa de delegacions comercials pròpies a Espanya, Portugal, Brasil, i la Xina, on recentment han obert una nova filial. El director de fàbrica, Francesc Pérez,  assegura que “tot el que es faci a la Xina serà per a la Xina”. El seu principal mercat és Europa, seguit d’Àsia i Amèrica del Sud. A través de la seva xarxa de distribució i col·laboració té presència a més de 90 països, com França, Turquia i Xile, entre d’altres.

Les oficines de la companyia es troben a Sant Cugat del Vallès i a Polinyà (Barcelona). Compta amb plantes productives a Valls (Tarragona), Polinyà (Barcelona) i Taizhou (Xina), sumant un total de 20.000 m2 de superfície de fabricació.

Gràcies a la seva visió de futur, han estat proactius i previsors per no patir problemes de desproveïment, un problema que afecta gran part de les empreses. El director de planta assegura que han fet una gran despesa “per no quedar-nos sense matèries primeres i poder continuar fabricant, d’aquesta manera garantim tenir estoc i servir al client”.

Fa més de cinquanta anys que Manusa es dedica a la fabricació de portes automàtiques i tot tipus d’accessos intel·ligents. Les seves portes, segons Francesc Pérez “són intel·ligents per la seva connectivitat i la seva tecnologia”. Ofereixen solucions integrals per tota classe de sectors: transports, bancs, aeroports, hotels, restaurants, centres comercials, sector industrial, d’oficines i portes especials fetes a mida. Una part important de la seva facturació prové del sector hospitalari: “és un sector estratègic per nosaltres”, assegura.

Manusa va néixer el 1966 amb Josep Maria Guilera i la fabricació de ponts grua. Ràpidament, es va transformar cap al disseny i fabricació de portes automàtiques de diversos tipus: corredisses, batents, giratòries, hermètiques, resistents al foc i portes d’emergència, així com solucions de control d’accés de persones com passadissos d’accés controlat, torns, torniquets, etc.

Més informació aquí

També et pot interessar