Mariona Escoda, ambaixadora del porró de la Firagost 2022

El president de la Cambra de Valls i l'alcaldessa de la ciutat van entregar-li el porró en el transcurs de l'entrega de premis de la Gran Festa de la Calçotada d'enguany.

La cantant vallenca Mariona Escoda va ser enguany l’ambaixadora del porró de la Firagost 2022. El porró se li va lliurar en el transcurs de l’entrega de premis dels Conursos de la Gran Festa de la Calçotada 2023. Escoda va rebre el porró de mans del president de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Josep M.Rovira i l’alcaldesa de Valls, Dolors Farré. La Mariona es va comprometre a beure vi en porró, cada dia, i els caps de setmana, cava.

Els altres dos porrons commemoratius de la Firagost 2022 es van concedir a la sommelier Anna Casabona, com a Porronaire d’Honor, i al Restaurant La Sort, del Pont d’Armentera, com a restaurant porronaire d’honor 2022, en el transcurs del Tast de Vi amb porró, que es va celebrar per la Firagost de l’any passat.

El porró Firagost 2022, de la Cambra de Comerç de Valls, és una peça artística de vidre bufat, realitzada pel mestre vidrier Rafa Abdón al Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. És un disseny de vidre transparent amb aplicació de filigranes de colors vermells i ataronjats; el broc és obert amb un cordó de vidre verd fosc que li dóna elegància i seguretat en agafar-lo i enlairar-lo fins i tot si està mullat. És un porró contemporani de gran bellesa artística: una peça d’art exclusiva.

Rafa Abdón, un dels més prestigiosos mestres vidriers d’Europa, s’ha inspirat en els colors de les fruites d’estiu per fer aquest porró amb filigranes de colors. Fruites dolces i àcides, que conformen un cordó verd al broc del porró com un arrelament a la planta que les ha vist néixer. Un homenatge a l’equilibri de la natura que ens obsequia amb aquesta meravella de colors frescos i estiuencs. Beure vi a galet amb aquest porró ha de ser un plaer estètic i aromàtic.

Tots els porrons estan signats per Rafa Abdón i identificats com a porró 2022. Es tracta d’una edició limitada i exclusiva que està a la venta per 50 euros a la pàgina web CisterBooks.cat 

També et pot interessar