Meritxell Garriga és la guanyadora del concurs del cartell de la Firagost 2024

Meritxell Garriga Riba guanya el concurs del cartell de la FIRAGOST 2024, en la 68a Fira-Exposició del Camp Català que es celebrarà a Valls el pròxim 6 i 7 d’agost. En aquesta edició l’obra ha estat escollida entre vint-i-una propostes gràfiques per un jurat provinent del món de l’art, disseny i comunicació visual. Els membres del jurat han destacat que aquest any “és tracta d’una proposta de disseny fresca i innovadora”. Han valorat especialment que la imatge gràfica escollida evoca a les parades del mercat de la fruita i verdura amb varietat dels fruits i productes del camp, punt d’inici de la Fira-Exposició del Camp Català a la ciutat de Valls. El cartell suggereix alegria i capta perfectament l’ambient de celebració i festa amb una gamma cromàtica harmònica i imatges ben definides en la representació del seu espai.

Segons Garriga, “aquest cartell captura l’ambient festiu i estival que omple Valls durant els dies de Firagost. Tot el poble es reuneix als carrers per celebrar la riquesa del camp català. Els colors han estat escollits per transmetre la frescor dels productes locals i l’alegria dels seus veïns i veïnes, creant una imatge que evoca la vivacitat i l’esperit comunitari d’aquesta festa tan estimada”, afirma.

Sobre Meritxell Garriga

Meritxell Garriga és una il·lustradora de Valls amb estudis en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i d’il·lustració a l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny de Barcelona. A més, va tenir l’oportunitat de realitzar una estada Erasmus a l’Accademia di Belle Arti de Bolonya, a Itàlia, on va participar en el màster en Il·lustració per l’editorial. Els seus estudis li han proporcionat una formació en arts plàstiques, disseny gràfic, animació i especialització en il·lustració.

La seva font d’inspiració resideix en la vida quotidiana i en la seva intimitat. Segons Garriga “l’obra permet apropar-me a aquests dos conceptes i reinterpretar-los a través d’una mirada actual. Capturo aquests moments personals i els plasmo en les imatges. En les meves il·lustracions, experimento amb deformacions per ocupar l’espai. Sempre prioritzo la creació d’una harmonia i una estètica en les composicions, amb l’objectiu de generar un impacte visual”, assegura.

També et pot interessar