Ouigo fa més accessible l’alta velocitat al Camp de Tarragona

El president de la Cambra de Comerç de Valls assistia dijous a la primera parada del tren “low cost” al Camp de Tarragona, juntament amb les principals autoritats del territori. El tren d’alta velocitat que cobreix la línia Madrid-Barcelona pararà fins el 2 d'octubre en aquesta estació tarragonina un cop al dia per sentit. De cara al 2022 la companyia sol·licitarà més freqüències.

El nou operador de trens d’alta velocitat arriba a tarragona.  Ouigo realitzava dijous 27 de maig la seva primera parada a l’Estació del Camp de Tarragona, en el seu trajecte Madrid-Barcelona i Barcelona–Madrid. L’acte va comptar amb la presència del director d’Europa i desenvolupament internacional Voyages SNCF, Jean Baptiste Guenot, la directora general de OUIGO Espanya, Hélène Valenzuela. També hi eren presents Òscar Peris, delegat de la Generalitat a Tarragona; Joaquim Nin, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona; els alçades de La Secuita i Tarragona, Eudald Roca i Pau Ricomà, així com el president del Consell Comarcal de Tarragona i alcalde de Perafort, Joan Martí Pla, els presidents de les Cambres de Comerç de Valls, Reus, Tarragona i Terrassa i altres entitats

empresarials.

L’operadora francesa Ouigo diu que la parada al Camp de Tarragona és una prova pilot fins el dia 2 d’octubre, però la intenció és incrementar les parades i que Tarragona es consolidi com una estació clau en l’inici de la liberalització del sistema ferroviari a l’Estat espanyol.

Les autoritats locals han coincidit en la importància  de la intermodalitat i de facilitar la mobilitat a la zona a fi que l’estació d’alta velocitat quedi ben connectada amb el territori, a nivell d’accessos i freqüències. També van destacar la gran oportunitat que suposo pel sector turístic l’arribada de Ouigo a Tarragona.

La companyia ferroviària OUIGO va iniciar la seva activitat a Espanya el passat 10 de maig cobrint les rutes Madrid-Barcelona i Barcelona-Madrid, amb parada a Saragossa i a partir d’ara amb parada a Tarragona. En aquest temps ha tingut una ocupació mitjana superior al 80%. L’empresa, que treballa amb un model digital proposa als seus usuaris un nova i més sostenible manera de viatjar; una opció de viatge flexible, còmoda, segura i assequible, des de 9€.

 

També et pot interessar