Ponderosa aposta per la digitalització dels seus processos de producció i serveis a la construcció

L’empresa fa un important pas cap a la transformació digital i la Indústria 4.0. Ponderosa unificarà tots els serveis al client a partir d’una aplicació intuïtiva i funcional que permetrà la interacció amb els clients, de tots els seus serveis i processos. Canteras La Ponderosa, SA amb centres de producció a Alcover i Riudecols, és una empresa líder en l'extracció, trituració, classificació i distribució d’àrids, pedra calcària i granítica.

Canteras La Ponderosa, SA es transforma digitalment i se suma al projecte d’Indústria 4.0. D’aquesta manera els seus clients podran contractar els productes i serveis que necessitin d’una manera més ràpida i efectiva, a partir d’un accés privat a la mateixa pàgina web. El director de la pedrera, Josep Rodríguez Vilarrassa, comenta que “a partir d’una aplicació es podrà realitzar qualsevol procés de manera online: des de  l’oportunitat de negoci, amb l’inici de l’obra, fins al llançament de l’ordre de fabricació”.

Canteras La Ponderosa és una empresa familiar fundada l’any 1965. És líder en l’extracció, trituració, classificació i distribució d’àrids de pedra calcària i granítica per a la construcció i obres públiques. Extreuen un producte natural que transformen en una matèria primera bàsica per a la construcció. Produeix una gran part dels àrids del Camp de Tarragona; participa en la construcció de les infraestructures importants de la demarcació, com les obres de construcció del túnel del Coll de Lilla de l’autovia A-27, altres carreteres i diverses obres del Tren d’Alta Velocitat. Entre els seus clients es troben el Port de Tarragona, Adif, SNCF, i les grans constructores de les nostres comarques.

Ponderosa, amb una plantilla de més de 70 treballadors, compta amb dos centres de producció: un a Alcover, a la comarca de l’Alt Camp, i l’altre a Riudecols, al Baix Camp. Ambdues són explotacions a cel obert de pedra calcària i de pòrfir granític per a obra civil en general. Els materials més comuns que classifiquen són sorres, graves, grava-ciment, escullera i balast. Gràcies a disposar d’aquesta matèria primera, sense necessitat de fer desplaçaments, l’empresa disposa d’una planta dosificadora de grava-ciment,  i d’una planta de formigó que subministra a tota classe d’obres, principalment del Camp de Tarragona. L’empresa s’encarrega del transport d’àrids, directe a obra.

Després de l’aigua, l’àrid és la matèria primera més demanada i consumida a tot el món. L’empresa és conscient que l’extracció de pedra i àrids de la muntanya té mala premsa, però sap que és un producte de primera necessitat, i que s’ha de tractar amb totes les garanties de preservació del medi natural. L’extracció d’àrids de pedreres properes contribueix, en gran manera, a la disminució de la petjada del carboni, evitant al màxim nombre de desplaçaments. És per tots aquests motius que Ponderosa és l’empresa degana en la restauració forestal de les pedreres. Va ser la primera que ho va fer a tota Catalunya i una de les primeres de l’Estat. Una vegada extreta la pedra, es restaura la muntanya i s’hi planten arbres. Aquest treball es pot veure perfectament en les pedreres d’Alcover i de Riudecols. Paral·lelament, Ponderosa ha invertit molts recursos en el projecte de protecció alimentació i cura de l’àliga cuabarrada. Entre altres iniciatives mediambientals, Ponderosa, posa en marxa cada any la Festa de l’Arbre amb la col·laboració de nens i nenes d’escoles locals.

També et pot interessar