Presentat a la Cambra de Valls l’Informe de Conjuntura Econòmica del 3r trimestre del 2022 del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

l'economia es troba en un entorn d'incertesa determinat per la invasió d'Ucraïna, la inflació i la desacceleració de l'economia xinesa.

Aquest divendres, 2 de desembre s’ha presentat, en format virtual, l’Informe de Conjuntura Econòmica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre del 3r Trimestre del 2022. El president de la Cambra de Valls, Josep M.Rovira, ha conduit la sessió.

Ha grans trets, l’informe revela que l’economia mundial es troba en un gran entorn d’incertesa determinat per tres aspectes: la guerra d’Ucraïna, la desacceleració de la Xina i una taxa inflacionària elevada arreu del món. El dinamisme de la zona es pot resumir en cinc punts:

  1. L’ocupació disminueix un 0,39% en valors interanuals. Per contra, hi ha un augment de la taxa d’atur (10,76%). Les contractacions laborals augmenten en dades interanuals els primers tres trimestres de l’exercici (1,56%).
  2. El nombre de societats creades ha experimentat un descens interanual del 3,42% i el capital ha caigut un 24,57%. Les societats ja constituïdes que augmenten el capital han estat menys, però el nou capital escripturat s’ha incrementat un 46,07%.
  3. Els crèdits han disminuït un 5,54% en valor interanual. Els dipòsits estan augmentat des de 2018 en més d’un 30%. El palanquejament ha disminuït a 98,61
  4. L’IPC de la zona ha estat d’un 9,3% el mes de setembre, una xifra superior al 8,5% de Catalunya i al 8,9% del conjunt espanyol.
  5. El comerç amb l’exterior registra increments interanuals importants i se situa en un 15,39% pel que fa a les exportacions i en un 36,16% pel que fa a les importacions.

L’informe, elaborat pel Grup de Recerca d’indústria i Territori i el Departament d’Economia de la URV, ha estat presentat pel catedràtic Joaquim Margalef i per la directora de la Càtedra pel Foment de la Innovació Empresarial de la URV, Mercedes Teruel. L’informe ha comptat amb la participació de dues importants empreses de la demarcació de Valls: Francisco Pérez, director industrial de Manusa, i Marta Mallorquí, empresària i gerent de les empreses Transports Titu i Docks Valls. L’informe compta també amb la participació de les Cambres de Reus, Tarragona i Tortosa.

Consulta la presentació AQUÍ

Consulta l’informe complet AQUÍ

Presentació corporativa de MANUSA

En breu disponible el video de la presentació

També et pot interessar