Presentat l’informe de Conjuntura Econòmica del 3r Trimestre del 2023 del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Les perspectives per a 2023 estimen un creixement superior però moderat al de l’exercici actual.

Dimarts 3 d’octubre al matí es presentava a la Cambra de Comerç de Torttosa l’Informe de Conjuntura Econòmica del 3r Trimestre del Camp de Traragona i les Terres de l’Ebre. Una iniciativa de les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls, que elabora la URV i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

De l’informe se’n desprèn que l’exercici de 2023 l’economia mundial ha tingut un creixement del PIB relativament baix (2,8%) pels efectes globals de la guerra d’Ucraïna i la desacceleració de l’economia xinesa.

El dinamisme de la zona es pot resumir en cinc punts:
1. El PIB català ha crescut un 1,5% interanual, sis dècimes menys que el trimestre anterior i dues dècimes per sota del PIB espanyol (1,7%).
2. L’ocupació ha incrementat un 1,4% en valors interanuals. Per contra, la taxa d’atur ha disminuït fins el 9,2%. El nombre d’afiliacions a la Seguretat Social han augmentat un 2,2% al conjunt català.
3. El comerç amb l’exterior registra increments interanuals del 4,6% pel que fa a les exportacions i del 3,3% pel que fa a les importacions.
4. Les taxes de creixement del VAB previstes per al 2023 incrementaran l’1,1% al sector primari, l’1,8% a la indústria, l’1,6% a la construcció i el 2,5% al sector serveis.
5. L’estada mitjana en temporada baixa se situa en 1,93 dies a la Costa Daurada, 2,01 dies a les Terres de l’Ebre i 2,37 dies al conjunt de Catalunya.

Pel que fa l’ocupació hotelera durant aquest període, ha estat del 46,7% a la Costa Daurada, del 44% a les Terres de l’Ebre i del 60% al conjunt de Catalunya.

Les perspectives per a 2023 estimen un creixement superior però moderat al de l’exercici actual. Cal ressaltar que l’economia catalana ha assolit els nivells prepandèmia.

RESUM DE L’INFORME

També et pot interessar