Una trentena d’empreses de l’Alt Camp s’interessen per la nova ruta comercial Ro-Ro del Port de Tarragona

El nou servei es va posar en marxa el passat mes de febrer i suposa una oportunitat de creixement per a les empreses del territori. La jornada virtual ha estat organitzada per la Cambra de Comerç de Valls, el Port de Tarragona i la Enterprise Europe Network.

La Cambra de Comerç de Valls va presentar la setmana passada la nova ruta del Port de Tarragona amb Turquia titulada “TARRAGONA-IZMIR: un nou i ràpid servei Ro-Ro. Turquia-Espanya en només 60h”.

Van intervenir en l’acte la directora de l’equip comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, i un dels responsables del mateix departament, Jordi Anglès. Per part de l’empresa Ekol Logistics Spain va intervenir José Sánchez, director comercial i Marc Garcia, Sales Manager de la pròpia empresa. El secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafael Castells va donar la benvinguda a la jornada i Sergi Mestres, responsable del Departament de Comerç Internacional, va presentar la Xarxa Enterprise Europe Network (EEN), una xarxa formada per més de 600 organismes de suport a l’empresa, present a més de 60 països. La Cambra promociona, mitjançant aquesta plataforma, els productes i serveis de les empreses que hi estiguin interessades.

La jornada va servir per explicar als assistents tots els detalls del la nova ruta comercial que es va iniciar el passat mes de febrer al Port de Tarragona, una oportunitat de creixement per a les empreses del territori. Les 30 persones representants de diferents empreses del territori que van assistit a l’acte van mostrar-se molt interessades en el nou servei, demanant informació al principal operador logístic present al Port de Tarragona.

El webinar, organitzat per la Cambra de Comerç de Valls, el Port de Tarragona i la Enterprise Europe Network, també va comptar amb la col·laboració de l’Escola de Logística de la Cambra, la Fundació ICIL, la Universitat Rovira i Virgili i Ekol Logistics.

Un nou servei a l’alça

El primer mes de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir es compleix amb un moviment total de 1213 UTIs (Unitat de Transport Intermodal). Les xifres s’han incrementat  a mesura que han avançat les setmanes i les escales entre els dos ports.

El volum més gran de moviments ha estat en les importacions, on les dades pugen fins als 728 UTIs. Mentre que les exportacions, de Tarragona a Izmir, han suposat un total de 485 UTIs.

La tendència d’aquest nou servei, des de la seva posada en funcionament, és clarament a l’alça. Des del primer viatge fins a l’últim realitzat les importacions han augmentat un 43% i les exportacions un 248%. En els propers mesos s’espera arribar a les 2000 UTIs mensuals.

Una nova ruta comercial és una nova oportunitat pel territori

Aquest servei fa que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, per sota dels 3 dies, i atès que es tracta d’una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils.

L’operativa s’inicia amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts a la nit, possibilitant que els camions arribin a les instal·lacions logístiques a l’interior de la Península el dimecres a primera hora, i a la inversa, recollint en qualsevol punt de l’Estat fins dimecres a la tarda i lliurant a qualsevol punt de Turquia el dilluns.

Aquesta ruta i les possibilitats que obre són una important millora per al Port i un pas endavant per al territori.

També et pot interessar