Valls celebrarà la Festa de la Calçotada el diumenge 23 de gener del 2022

La gran festa s’avança 8 dies per no coincidir amb les Festes Decennals de la Candela. La Comissió organitzadora de la Festa es mostra esperançadora i optimista de cara a l’any vinent i espera poder realitzar una festa lluïda i plena, amb un programa d’actes tradicionals entorn el món del calçot.

La Gran Festa de la Calçotada de Valls se celebrarà el penúltim diumenge de gener, és a dir, que se celebrarà el 23 de gener del 2022, i no l’últim diumenge de mes com és tradicional. La Festa s’avança un cap de setmana per evitar la coincidència amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, programades entre el 28 de gener i el 6 de febrer.

La Comissió organitzadora de la Festa de la Calçotada es mostra esperançadora i optimista de cara a l’any vinent i espera poder realitzar una festa lluïda i plena, amb un programa d’actes tradicionals, festius i amb concursos relacionats amb el món del calçot: cercaviles; demostracions de coure calçots a la graella; mercat de la calçotada; concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots; degustació popular…

Els anys 2020 i 2021 Valls va  haver de suspedre la Festa de la Calçotada degut a la pandèmia. La cita anual, coneguda arreu, és una de les festes gastronòmiques de Catalunya més importants i amb més afluència de visitants. Esperem que el 2022 puguem celebrar la diada festiva, tradicional i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un ambient ple de tipisme.

A Valls, ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent vint anys que fem calçotades.

Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació i, per això, Valls és coneguda arreu com la capital del calçot. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la salsa i els complements, mou cada temporada visitants entre els mesos de novembre a abril, fet que evidencia l’arrelament d’aquesta festa gastronòmica tan típica i popular a casa nostra.

L’Àrea de Valls és terra de calçots.

Des d’aquesta posició, la ciutat i la comarca estaran orgullosos d’oferir, un any més, la Gran Festa de la Calçotada. Tant els que ja coneixeu els trets de la menja com els que encara no l’heu tastada, si us apropeu a Valls el diumenge 23 de gener, haureu fet el primer pas per quedar-vos enganxats a aquesta tradició.

Esteu tots convidats a veniu a Valls per la Gran Festa de la Calçotada i durant tota la temporada calçotaire.

De novembre a abril, qualsevol dia, us podeu acostar a l’Àrea de Valls a degustar l’autèntica calçotada.

També et pot interessar