Valls formarà estudiants en transport i logística a l’Institut Jaume Huguet de Valls

L’Institut vallenc ofereix un nou cicle formatiu de Tècnic/a Superior en transport i logística, un nou mòdul que s’imparteix a pocs llocs i que suposa un avantatge per les empreses de l’Alt Camp. La demanda de professionals preparats i especialitzats en aquest àmbit continua creixent sense parar.

Actualment la logística constitueix un important factor de competitivitat per les empreses i tot apunta a que serà un sector de gran creixement i generació d’activitat econòmica i laboral. Per aquest motiu es necessiten professionals amb una major qualificació en tots els processos de planificació, organització i control de les operacions de transport i logística. Des de l’Institut Jaume Huguet de Valls han comprès aquesta necessitat i és per això que pel proper curs acadèmic ofereix als joves una nova especialització, la titulació de tècnic/a superior en transport i logística.

Aquest divendres s’ha presentat el nou mòdul formatiu. La benvinguda ha anat a càrrec del President de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls i de la Fundació Anespro, Josep M.Rovira. El director de l’Institut Jaume Huguet, Josep M. Solé ha donat a conèixer el cicle i ha destacat l’ensenyament de qualitat que s’imparteix a l’Institut. També han assistit a la presentació la mànager de FM Logistic Ibèrica, Olga Castellví, i el seu Gerent, Oscar Reyes: la Regidora d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, Rosa Maria Rovira i representants de l’Institut. A tancat l’acte la Directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona, Carme Mansilla.

Cicle formatiu de Tècnic/-a Superior de Transport i Logística

Es tracta d’uns estudis, de dos cursos acadèmics, que capaciten a l’alumnat per organitzar, gestionar i controlar les operacions del transport de mercaderies i de viatgers en l’àmbit nacional i internacional, i per planificar i gestionar les activitats logístiques d’una empresa, d’acord amb la normativa vigent i els objectius establerts per la direcció de l’empresa, en el marc de la qualitat, seguretat i respecte mediambiental.

El cicle formatiu té una durada de dos cursos acadèmics i 2.000 hores de formación, entre lectives i practiques en un centre de treball. Obtinguda la titulació de Tècnic/-a Superior en Transport i Logística els joves estaran preparats i especialitzats per treballar en una de les professions amb més sortides avui en dia. Podran treballar com a cap de trànsit d’empreses de transport de viatgers per carretera, gerent de l’empresa de transport, personal inspector de transport de viatgers per carretera, cap d’estació d’autobusos, personal gestor de transport per carretera, gerent d’empreses de transport per carretera, cap de trànsit en activitats de transport, cap d’administració en transport terrestre, aeri, marítim i multimodal, personal consignatari de vaixells, cap de magatzem, personal tècnic en logística del transport o personal tècnic en logística inversa.

L’institut realitzarà una sessió de portes obertes el proper 29 d’abril. La preinscripció al CFGS es podrà sol·licitar del 25 al 31 de maig. La matriculació es podrà fer del 19 al 23 de juliol.

Díptic informatiu CFGS Transport i Logística

Consulteu l’oferta formativa a la web de l’Institut Jaume Huguet

La logística i el transport, sector de present i de futur

El sector de la logística és un dels sectors econòmics del present i sobretot del futur. La majoria de nous projectes que s’instal·len en polígons industrials, existents o de nova creació, estan relacionats amb el sector de la logística. A la nostra demarcació, les noves inversions i els futurs projectes giren entorn aquest sector econòmic.

També et pot interessar