Xavier Ferré: “L’enoturisme és un dels motors de la comarca”

El propietari del Celler Mas Vicenç considera clau potenciar l’enoturisme i el turisme enològic per promocionar els vins i el territori. El Celler de Cabra del Camp ofereix un ampli ventall d'activitats, combinant les visites amb elements com ara la natura, la gastronomia o l'esport.

Xavier Ferré, propietari i sommelier del Celler Mas Vicenç, i el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira s’alien per promocionar l’enoturisme i el turisme enològic per tal de valorar el vi, la gastronomia, la cultura, el patrimoni i el paisatge de la zona. Ferré considera que l’enoturisme “és un dels motors de la comarca i cal potenciar-lo per promocionar els vins i el territori”. El sommelier del Celler considera clau establir sinergies entre els diferents turístics de la comarca, així com els allotjaments i restaurants.

Mas Vicenç és una bodega familiar que ofereix un ampli ventall d’activitats, combinant les visites amb elements com ara la natura, la gastronomia o l’esport. Alguns exemples són la ruta Open door, Walk&Wine, Xocolata i vida, Essència Cister, la ruta Gastronòmica de Mas Vicenç o la Festa de la Verema. D’aquesta manera es pot caminar entre les seves vinyes, situades entre el Pla de Santa Maria i Cabra del Camp, descobrint les varietats que conreen i tastant els seus vins. Dins el celler, es poden recórrer totes les sales d’elaboració i es tasten vins i oli d’oliva en espais diferents, com el Marinada i el Serè. Les visites guiades s’ofereixen en català, castellà, anglès i francès i es realitzen cada dia a les 12 del migdia, amb reserva prèvia a través de la pàgina web.

El Celler Mas Vicenç elabora vins certificats amb Denominació d’Origen Tarragona des de fa 18 anys. El celler, fundat l’any 2005, ha anat incrementat  , any rere any, la seva oferta d’experiències enoturístiques. En moment post pandèmia s’ha arribat als 6.000 visitants anuals.

També et pot interessar