Xiana Méndez reafirma l’aliança amb les Cambres de Comerç per impulsar la competitivitat de les empreses espanyoles
El preisdent de la Cambra de Comerç de Valls ha assistit a l'acte celebrat a la seu de Cámara de España, juntament amb les cambres de comerç territorials. L'acte va posar de manifest el lideratge social i el compromís al servei de les empreses i la societat.
José Luis Bonet ha presidit la primera Assemblea General de Cambres del 2024, any en què se celebra el desè aniversari de la creació de la Cambra de Comerç d’Espanya.
Des de l’any 2014 amb les accions realitzades a través de la Cambra d’Espanya i de la Fundació Incyde, les cambres de comerç hem ajudat a la millora de la competitivitat 900.000 pimes, la internacionalització de 5,2 milions d’empreses més, la formació de més de 400.000 persones, i la posada en marxa d’iniciatives empresarials de més de 220.000 emprenedors”, ha assegurat el president de Cambra d’Espanya en repassar la primera dècada d’existència de la Cambra d’Espanya. Un èxit col·lectiu de la xarxa de cambres de comerç, ha dit Bonet, que “respon al lideratge social i compromís amb les empreses i la societat dels presidents de les cambres de comerç”.
En la seva intervenció, el president de Cambra d’Espanya ha defensat el paper fonamental de les Cambres i el seu paper com a “col·laboradors idonis per a la gestió dels fons”, gràcies a la capil·laritat de la xarxa de Cambres, la seva experiència i naturalesa de corporació de dret públic al servei dels interessos generals.
A l’Assemblea, que reuneix tota la xarxa càmeres territorials, hi ha participat la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez, que ha reconegut el paper fonamental de la Cambra d’Espanya en la millora de la competitivitat de les empreses espanyoles, sobretot de les pimes.
La secretària d’Estat s’ha referit particularment a les prioritats al sector comercial, tant domèstic com exterior: a nivell intern “se seguirà fomentant la seva competitivitat a través del Conveni anual que tenim subscrit amb la Cambra d’Espanya per millorar la capacitació del sector a a través de diagnòstics individualitzats, formació i dinamització de les zones de venda, així com dels projectes que hem impulsat a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, com el programa de ‘Mentoring i Suport a Internacionalització’, destinat a ajudar les pimes en la seva expansió als mercats internacionals”.
En la seva intervenció, Xiana Méndez ha analitzat el context internacional actual i la situació de l’economia espanyola: “Malgrat la incertesa a nivell global, la nostra economia continua creixent, cosa que mostra la seva fortalesa i resiliència. El 2023, Espanya va créixer un 2,5%, fet que suposa un creixement quatre vegades per sobre de la zona euro. Estem creixent gràcies a un mercat laboral molt fort ia un sector extern sòlid. I les previsions per al 2024 són positives, ja que situen el creixement en un 1,5%”.