Comença la temporada de calçotades

Els primers calçots arriben a restaurants i botigues de l’Àrea de Valls. Des de la Cambra ja es té la vista posada en la Gran Festa de la Calçotada, el proper 23 de gener.

Els primers calçots tendres de la temporada de calçotades 2021-2022 ja són a restaurants i botigues de Valls i l’Alt Camp. D’aquesta manera s’obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins al mes d’abril del 2022. Tot augura que serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat, qualitat i sanitat.

Els camps de calçots ja presenten un aspecte molt atractiu de calçots que aniran venint en diverses remeses, segons les dates en què varen ser plantats.

La Gran Festa de la Calçotada de Valls se celebrarà el penúltim diumenge de gener, el 23 de gener del 2022 i representarà el pòrtic, de la plena temporada de calçotades. Enguany la Festa s’avança un cap de setmana per evitar la coincidència amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, programades entre el 28 de gener i el 6 de febrer. La Comissió organitzadora de la Festa es mostra esperançadora i optimista, i espera poder realitzar una festa lluïda i plena, amb un programa d’actes tradicionals entorn el món del calçot.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls (IGP), que acull una cinquantena de productors de calçots (amb etiqueta) de quatre comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès, aquesta temporada, pensa collir uns 20 milions de calçots, i la resta de productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls, poden recollir més de 60 milions de calçots, encara que no estan enregistrats. En total més de 80 milions de calçots, una producció important per la temporada que comença.

La Cambra de Comerç de Valls ha començat la promoció de la temporada de calçotades, presentant els primers manats de calçots tendres de la temporada, a l’estand de la Fira d’Andorra La Vella, que s’ha celebrat a la capital del Principat d’Andorra, del 22 al 24 d’octubre.

A partir d’ara, tots els que vulguin degustar una autèntica calçotada, amb els primers calçots tendres de la temporada, es poden acostar a alguns dels restaurants típics de l’Àrea de Valls, que ja els tenen a disposició.

També et pot interessar