El Consell Comarcal de l’Alt Camp i la Cambra de Comerç i Indústria de Valls acorden sumar esforços en benefici de les empreses, treballadors i autònoms de la comarca.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat, s’ha reunit amb el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M. Rovira, amb la finalitat d’analitzar la realitat econòmica de la comarca en aquests moments d’incertesa i de situació inestable per la pandèmia provocada per la Covid-19. La idea de la reunió és la de sumar esforços i treballar plegats en benefici de les empreses, treballadors, autònoms i de tot del territori.

La trobada ha servit per fer un repàs a les infraestructures vitals de la comarca. Rovira i Montserrat han decidit a reivindicar plegats el desdoblament de la C-37 entre Alcover i Valls, considerada una de les carreteres més perilloses de la demarcació. També han posat damunt la taula la necessitat de parlar dels accessos a l’A-27 i de la seva connexió amb el Polígon i amb la carretera del Pla; de l’acabament fins al Vendrell de la C-51 i de la il·luminació de les seves rotondes; i de les millores de la C-37 de Valls al Pla de Santa Maria entre altres infraestructures viàries de la comarca. D’altra banda, també han analitzat la situació ferroviària de l’Alt Camp i ambdues parts s’han compromès a presentar en ferm la millora de Rodalies R13 i insistir en el projecte d’enllaç ferroviari de Valls amb el futur Corredor del Mediterrani, via actualment inexistent, que connectaria per tren Valls amb Reus i Tarragona i que facilitaria una futura estació de mercaderies pels polígons de l’Alt Camp.

També han tractat l’estat dels polígons industrials de la comarca i del futur projecte PD1 que pretén dur a terme la Generalitat entre els polígons del Pla de Santa Maria, Vila-rodona, Alió i Valls. Damunt la taula també s’hi ha posat el malestar comarcal per la indefinició de la política energètica del país que pot portar problemes i enfrontaments territorials a causa de la indefinició de la ubicació de parcs fotovoltaics en els termes municipals de la comarca.

Entre altres temes, ambdós presidents han analitzat el paper de l’Alt Camp dins el Camp de Tarragona; la promoció de la Ruta del Cister; i la situació del comerç i de la promoció econòmica de la comarca. En aquest sentit han acordat signar diferents convenis entre el Consell Comarcal i la Cambra de Comerç per enfortir la promoció industrial i econòmica dels municipis de la comarca. Finalment han acordat tenir una reunió amb empresaris de la comarca per copsar l’evolució de les empreses en època de pandèmia i analitzar les mesures que s’han de tenir en compte en el futur.

consell comarcal rovira montserrat  scaled
També et pot interessar