Fundició Artística Vilà creix de manera exponencial

La particularitat de treballar pels artistes en la elaboració de les seves obres l’ha convertit en una empresa de prestigi internacional, convertint la indústria en art.

Fundició Artística Vilà és una empresa dedicada íntegrament a l’art escultòric. Des de que l’any 1959 el seu fundador, Ramon Vilà Bofarull, va especialitzar-se en la fundició d’escultures en bronze, el creixement de l’empresa ha estat exponencial. Actualment, la Fundició Vilà compte amb una cinquantena de treballadors especialitzats i ha diversificat els materials que fon per donar vida a les obres dissenyades pels escultors que confien en la professionalitat de l’empresa vallenca.

L’empresa ofereix serveis d’assessorament als artistes, ampliació d’escultures i la possibilitat de fondre les obres realitzant des de peces de petit format fins a grans monuments sense límit de grandària. Amb els anys, la mestria de la Fundició Vilà la podem trobar en monuments referents del patrimoni català.

La Fundició Vilà és una de les primeres foneries establerta al polígon industrial de Valls, quan aquest començava a néixer. La particularitat de treballar pels artistes en la elaboració de les seves obres l’ha convertit en una empresa de prestigi internacional,  convertint la indústria en art.

Fundició Artística Vilà

La foneria, amb més de 60 anys d’història, ha fos escultures per artistes reconeguts a nivell mundial. No obstant, des dels últims anys la Fundició Artística Vilà es dedica exclusivament a crear escultures de l’artista internacional Lorenzo Quinn. Des de la foneria vallenca es realitzen tant figures petites com grans monuments de fins a 5 metres.

El passat 2019 la foneria va rebre el Premi Prestigi atorgat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat com a reconeixement al gran recorregut de l’empresa.

La Foneria Vilados

És una nova foneria que neix de la necessitat dels clients per fondre i crear art. Fa uns 5 anys que es dedica a reproduir art per artistes com Jaume Plensa.

Franc Vilà, artista i escultor de Valls

Franc Vilà realitza les seves pròpies obres escultòriques en materials com el bronze, alumini i inoxidable. La seva experiència està present arreu del món i la seva labor com a fundador és coneguda per centenars d’artistes.

Recentment ha creat una nova línia d’escultures no figuratives, més avantguardistes. Aquestes es troben exposades en una de les seves naus situades al Polígon Industrial de Valls.

En quant a la vessant ecologista l’artista vallenc ha creat el Plastik Wave Project,  escultures d’unes onades fetes amb material retirat de les platges, amb les quals pretén crear un gran impacte visual, transformant un residu en obra d’art.

 

 

També et pot interessar