Presentat l’Informe de Conjuntura Econòmica del 3r trimestre del 2020 del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

L'ocupació ha caigut en variació interanual un -3,06%, la taxa d'atur ha augmentat en més de tres punts i l'atur registrat ho ha fet un 34,33%. L'indicador d'activitat a la zona continua disminuint, encara que ha millorat respecte al segon trimestre.

Dijous 26 de novembre, al matí, va presentar-se, de manera virtual, l’Informe de Conjuntura Econòmica del 3r Trimestre del 2020 del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La  dificultat per controlar la pandèmia de la Covid-19 i la inelasticitat de l’economia espanyola i catalana han fet que els indicadors d’activitat registrin una forta caiguda el 3r trimestre de l’exercici del 2020. Segons l’informe, els indicadors es recuperen durant aquest trimestre, així i tot el descens interanual de l’economia espanyola i catalana és notòria, al voltant del -7,8%. Segons les previsions actuals, el PIB mundial caurà un -4,4% el 2020 i els nivells de 2019 no es reprendran fins a finals del 2021. Pel que fa a l’ocupació, ha caigut en variació interanual un -3,06%, la taxa d’atur ha augmentat en més de tres punts i l’atur registrat ho ha fet un 34,33%. L’afiliació en la seguretat social ha caigut un -3,91% i la contractació laboral acumulada fins setembre ha caigut un -29,48%.

Pel que fa a les exportacions també han caigut, segons l’informe, un -19,31% i les importacions un -29,68%. cauen més a la zona del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que al conjunt català i espanyol. Referent als ERTO donen estabilitat a les rendes i possibiliten el consum, però són moltes les empreses que es mantenen per aquests expedients de regulació de l’ocupació sense veure una continuïtat. I Finalment destacar que el crèdit de les institucions financeres ha augmentat un 0,55% el segon trimestre. Els dipòsits augmenten un 23,73%. El palanquejament econòmic de la zona disminueix a 101,73€ en el segon trimestre del 2020.

L’informe, elaborat pel Grup de Recerca d’indústria i Territori i el Departament d’Economia de la URV, va ser presentat pel catedràtic Joaquim Margalef i per la directora de la Càtedra pel Foment de la Innovació Empresarial de la URV, Mercedes Teruel. L’informe compta amb el suport de les Cambres de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls. Els representants de les Cambres del territori també van fer les seves intervencions. Per acabar, el director general de Vinícola Nulles-Adernats, Joan Castellví i el director gerent del Centre de Distribució d’Ikea Valls, Jaume Torrens, van parlar dels efectes que la pandemia de la Covid-19 ha tingut en les seves respectives empreses.

PDF Presentació Informe

PDF Informe complert

Video de la presentació

INFORME CONJUNTURA R TRIMESTRE FOTO scaled
INFORME R TRIMESTRE FOTO scaled
També et pot interessar