El futur serà circular, o no serà

Així ho afirma Josep Maria Tost, consultor especialista en projectes d'economia circular i exdirector general de l'Agència de Residus de Catalunya. La sostenibilitat i l'economia circular suposen un increment de la competitivitat, el posicionament i el valor afegit de les empreses. Des de la Cambra es treballa activament per conscienciar i donar suport a les empreses en el procés d'adaptació a l'economia circular. La Cambra de Comerç de Valls promou l’ús de l’eina “Porta Residu Recurs” amb un accés personalitzat a la Borsa de Subproductes i Matèries Primeres de Catalunya.

Èxit de participació de la jornada “L’economia circular com a palanca de creixement de les empreses” realitzada a la Cambra de Comerç i Indústria de Valls el passat dimecres 15 de desembre.

Durant la seva intervenció, Josep Maria Tost, consultor especialista en projectes d’economia circular i exdirector general de l’Agència de Residus de Catalunya ha afirmat que “El futur serà circular o no serà”. Ha posat sobre la taula la importància de l’economia circular i la necessitat de que les empreses siguin sostenibles: “La sostenibilitat i l’economia circular suposen un increment de la competitivitat, el posicionament, i el valor afegit de les empreses”, ha dit. Els clients i les persones cada vegada valoren millor les empreses que treballen amb economia circular. Segons Tost, els nous paradigmes i la percepció de les persones estan més centrades en aquest aspectes i ser empreses sostenibles i que treballin amb economia circular permet vendre més i obtenir més negoci. Ha destacat la importància del model català i ha assegurat que és tot un referent per l’Estat esanyol i per Europa.

Montserrat Monedero, responsable de la Borsa de Subproductes i Matèries Primeres de Catalunya del Consell General de Cambres, ha donat a conèixer el projecte Porta Residu Recurs, la Borsa de Subproductes i matèries primeres de Catalunya. Ha explicat com funciona el servei que es troba actiu a la pàgina web de la Cambra. Monedero ha destacat la implicació de la Cambra en la difusió d’aquest projecte i la importància per les empreses d’utilitzar-lo per aconseguir treure valor dels seus residus. Monedero havafirmat: “falta molta pedagogia, s’estan fent coses, però cal fer-ne moltes més i no deixar de posar en valor l’economia circular”.

El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep M.Rovira, ha destacat la importància que suposa l’economia circular per les empreses de la demarcació i ha remarcat que el tema de l’economia circular és un aspecte estratègic de la Cambra: “ des de la Cambra es treballa activament per conscienciar i donar suport a les empreses en el procés d’adptació a l’economia circular”. La Cambra posa a disposició de les empreses, els serveis i el seu equip tècnic per solucionar qualsevol dubte relacionat amb el tema. Rovira ha tancat l’acte destacant el gran treball que s’està fent des de les Cambres Catalanes amb el Pacte Nacional de la Indústria. El president també ha aprofitat per fer una crida als empresaris per a que traslladin a la Cambra les seves propostes, aportacions o problemàtiques per tal de traslladar-les al Pacte Nacional per la Indústria.

Per més informació referent al projecte Porta Residu Recurs accediu a aquest enllaç

PDF Presentació de la Borsa de Subproductes

També et pot interessar