La Cambra de Comerç de Valls i el Pacte de Nacions Unides Espanya formen a les pimes sobre les oportunitats que els ofereixen les polítiques de sostenibilitat

La jornada "La sostenibilitat, palanca de transformació per a les pimes" s'emmarca en el cicle de jornades que es realitzen a tot en el marc de l'acord de col·laboració entre la Cambra de Comerç d'Espanya i Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya per sensibilitzar les pimes sobre el valor transformador de les polítiques de sostenibilitat. Els fons europeus Next Generation EU obren a les petites i mitjanes empreses noves possibilitats de creixement i millora de la seva competitivitat.

La Cambra de Comerç de Valls i el Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya, amb la col·laboració del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, realitzen la jornada “La sostenibilitat, palanca de transformació per a les pimes” dirigida a les pimes per sensibilitzar sobre el valor transformador de les polítiques de sostenibilitat.

El fòrum es realitzarà de manera telemàtica el proper 14 d’octubre a les 10.00 del matí i estarà dirigit a les petites i mitjanes empreses de Valls, Tarragona, Tortosa, Lleida, Almeria, Camp de Gibraltar, Huelva, Jerez de la Frontera, Màlaga, Motril, Sevilla, Alcoi, Alacant, Castelló i Lorca.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és subratllar la importància de la sostenibilitat com a palanca de transformació de les pimes en un moment en què, després de la greu crisi provocada per la pandèmia de l’Covid-19, les empreses necessiten afrontar un profund procés de reinvenció.

Els fons europeus Next Generation EU i la seva plasmació nacional, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, situen la transició ecològica com un dels eixos estratègics d’actuació en què les pimes poden trobar noves oportunitats per assolir un creixement sòlid i una posició més resilient.

Aquest fòrum servirà, igualment, per sensibilitzar les pimes sobre el seu paper essencial en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com per posar en valor les noves vies de negoci que suposa per a aquestes empreses la integració de el marc de l’Agenda 2030.

La jornada s’emmarca en l’Acord de Col·laboració subscrit entre la Cambra de Comerç d’Espanya i Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les eines de sostenibilitat que ajudin a mantenir la competitivitat del teixit empresarial espanyol i a impulsar la consecució de l’Agenda 2030 a través de les accions de les petites i mitjanes empreses.

Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls

La Cambra de Valls es una Corporació de Dret Públic amb funcions público-administratives de defensa i promoció dels interessos generals del comerç, la indústria i els serveis del territori. La Cambra és un organisme al servei de les empreses i de la demarcació, amb funcions de consulta, defensa i promoció de tot el que afecta aquests sectors de l’activitat econòmica, i també les infraestructures. A Catalunya hi ha tretze Cambres de Comerç i, al conjunt d’Espanya, n’hi ha vuitanta-vuit.

Sobre el Pacte Mundial de Nacions Unides Espanya

El Pacte Mundial de Nacions Unides és la iniciativa de sostenibilitat empresarial del món que compta actualment amb 1.945 entitats adherides a Espanya. D’aquestes, el 21% són grans empreses, el 61% són pimes i el 18% són altres tipus d’entitats (tercer sector, associacions empresarials i institucions educatives). El seu objectiu és fomentar la implantació dels deu principis del Pacte Mundial entre les entitats signants per a la sostenibilitat empresarial i treballar els ODS amb les empreses i el sector privat.

PROGRAMA DE LA JORNADA

També et pot interessar