La Cambra de Valls realitza una jornada per ajudar a les empreses interessades a exportar a Amèrica Llatina

El ponent Josep M. Salvat, gerent de Desenvolupament de Negoci i cofundador d’H2L, ha parlat sobre els aranzels, els mercats, elecció dels països, definició dels canals i serveis i l'experiència personal.

Recupera la jornada aquí

La sala d’actes de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls acollia dilluns 10 de juliol, la jornada “Llatinoamèrica: una regió per explorar”. La sessió va realitzar-se de manera presencial i telemàtica.

L’obertura de l’acte va anar a càrrec del tècnic del Departament de Comerç Internacional de la Cambra de Valls, Sergi

Mestre, qui va fer una introducció referent als serveis i programes que ofereix la Cambra a les seves empreses, fent esment, entre d’altres, de la xarxa Enterprise Europe Network, la xarxa més gran de suport a pimes amb projecció internacional. El ponent, Josep M. Salvat, ger  ent de Desenvolupament de Negoci i cofundador d’H2L, va parlar sobre els aranzels a tenir presents per exportar a aquests països, l’experiència prèvia a la regió de Latam, mercats, elecció dels països, definició dels canals, serveis i finalment va parlar de dos casos d’èxit, Vermouth Padró &Co. i Moritz Barcelona.

Salvat afirmava que exportar a Llatinoamèrica és un projecte engrescador; un repte per al qual les empreses han de plantejar-se, abans de fer el pas, si estan preparades, i valorar diversos aspectes com ara quin lloc ocupen en el mercat, quins són els seus canals de distribució, com són els seus clients, quina competència tenen, quines estratègies de prevenció utilitzen que ajudin a conèixer les debilitats i fortaleses de l’empresa i poder enfrontar el mercat llatinoamericà, “que és un mercat exigent”, va assegurar. 

També cal fer una anàlisi dels productes: si es té capacitat de producció suficient, si es disposa de l’estructura interna per exportar; si l’empresa, la direcció, està decidida a dedicar-hi recursos, entre altres. Salvat va explicar que les empreses exportadores generen més recursos i facturació, incrementen la productivitat, diversifiquen riscos, fomenten la capacitat innovadora i milloren la imatge de l’empresa”.

La jornada forma part del cicle que organitza l’Oficina Accelera Pime de la Cambra de Comerç de Valls a favor de la transformació digital de les empreses. Una iniciativa impulsada per l’Escola de Logística de la Cambra de Valls, Red.es, la Cambra de Comerç d’Espanya, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Rural.

Consulta la presentació del ponent, Josep M. Salvat

També et pot interessar