Tremosa explica les tendències logístiques a la Unió Europea a la Cambra

El diputat al Parlament de Catalunya ha ofert als assistents una classe magistral sobre logística.

El diputat al Parlament de Catalunya, Ramon Tremosa, va ser ahir al vespre a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls per parlar de les actuals tendències logístiques a la Unió Europea. El va rebre el president de la Cambra, Josep M. Rovira, qui va iniciar l’acte.

Pel que fa a la seva trajectòria política i empresarial, va ser diputat al Parlament Europeu entre 2009 i 2019, essent membre de les Comissions d’Economia i Finances, Comerç Internacional i Transport i Turisme i de les delegacions parlamentàries dels EUA i d’Israel. De 2017 a 2019 va ser Coordinador a la Comissió d’Economia del Grup Liberal, i del 3 de setembre de 2020 al 25 de maig de 2021 va ser Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya.

El diputat al Parlament va parlar dels corredors del Mediterrani i de l’Atlàntic, com a eixos bàsics de la xarxa principal de cara al 2030. També va analitzar els ports catalans i europeus, i va puntualitzar que “el tràfic de contenidors del de Barcelona ha crescut un 30,6% fins al setembre, situant-se en 2,7 M de TEU i superant en un 6% els tràfics prepandèmia”. Pel que fa al port de Tarragona va dir que és el port que més creix del sistema portuari espanyol, i va afegir que “Tarragona entra a formar part del grup dels cinc principals ports del sistema portuari, darrere d’Algesires, València, Barcelona i Cartagena”.

Després de la conferència va obrir-se un torn de preguntes entre els assistents. La clausura de la jornada va anar a càrrec de Xavier Rius, director general de l’ICIL.

La d’ahir va ser la primera jornada del nou cicle de conferències 1.15, organitzada per l’Escola de Logística de la Cambra de Valls,  amb la col·laboració de l’ICIL i el suport del Port de Tarragona i CIMALSA de la Generalitat.

La propera jornada serà dimecres 22 de febrer amb el director de l’Aeroport de Reus, Joan Crespo, La conferència porta per títol “L’Aeroport de Reus, una infraestructura al servei del territori”. Serà a dos quarts de deu del matí a la sala d’actes de la Cambra.

Sobre Ramon Tremosa i Balcells

És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. El 1999 es va doctorar amb una tesi referida a l’impacte de la política monetària sobre els beneficis empresarials de la manufactura catalana. Màster en Economia Aplicada a la UPF (1999). Des del 2001 és professor titular a la Universitat de Barcelona.

Tremosa ha publicat diversos articles en revistes acadèmiques tant nacionals com internacionals. És autor d’una quinzena de llibres sobre la Unió Europea, política monetària, economia regional i federalisme fiscal, així com també nombrosos capítols de llibres i articles acadèmics. Destaquen Catalunya, potència logística natural (2020), Què fan els bancs centrals (2019), Dues Europes (2019), Why Europe Fails (2017, escrit amb Aleix Sarri), L’Europa que han fet fracassar (2016, escrit amb l’Aleix Sarri), Catalonia, an Emerging Economy (2010), Catalunya serà logística o no serà (2007), L’espoli fiscal (2005), L’empresa catalana en l’economia global (2003) i El sector públic a Catalunya, 1985-1998 (2002, escrit amb Jacint Ros Ombravella i Jordi Pons).

Consulteu la presentació de la jornada

També et pot interessar